tenderi.hgk.hr – besplatan pristup informacijama o međunarodnim javnonabavnim natječajima

tenderi.hgk.hr – besplatan pristup informacijama o međunarodnim javnonabavnim natječajima

1269

Zadovoljstvo nam je predstaviti vam tenderi.hgk.hr, novu uslugu Hrvatske gospodarske komore osmišljenu s ciljem da se svim tvrtkama članicama olakša i automatizira pristup dostupnim informacijama o konkretnim poslovnim prilikama na inozemnim tržištima.

Pozivamo sve predstavnike tvrtki zainteresiranih za izvoz roba, usluga i radova na inozemna tržišta da izvrše jednokratnu registraciju za besplatno korištenje ove usluge nakon čega će im se, sukladno međunarodnim javnonabavnim kodovima (CPV) koje odaberu, elektronskom poštom automatski direktno dostavljati sve relevantne obavijesti o novoobjavljenim inozemnim javnonabavnim natječajima.

Državne i javne institucije diljem svijeta najveći su naručitelji roba, usluga i radova zbog njihove obveze da javnosti pružaju brojne usluge (zdravstvo, obrazovanje, obrana, razvoj infrastrukture, itd.) i u kontinuitetu održavaju i unapređuju standard pružanja istih.

Kroz postupke javne nabave realizira se po nekim procjenama i više od 20% ukupnog svjetskog BDP-a pa je ta “tržišna niša” od iznimno velikog interesa za sve ozbiljne poslovne subjekte.

Osim državnih i javnih institucija gotovo svih zemalja svijeta, postupke javne nabave u svojim nabavnim aktivnostima koriste i sve međunarodne multilateralne organizacije poput Ujedinjenih naroda, Europske Unije, Svjetske banke, Europske banke za obnovu i razvoj i brojnih drugih. Slobodne procjene govore da na godišnjoj razini samo međunarodne multilateralne organizacije potroše više od bilijardu (tisuću milijardi) američkih dolara kroz postupke javne nabave koje provode što je definitivno činjenica koju hrvatske tvrtke željne plasmana svojih roba i usluga ne mogu zanemariti.

Svi javnonabavni procesi, a posebice oni objavljeni pod patronatom međunarodnih multilateralnih organizacija se u načelu provode na transparentan način i po prethodno strogo definiranim pravilima koja bi trebala omogućiti jednakopravnu borbu svih ponuđača zainteresiranih za pobjedu na određenom javnonabavnom natječaju.

Onim tvrtkama koje se za sudjelovanje na interesantnim im javnonabavnim natječajima kvalitetno pripremaju i kroz te kanale plasiraju svoje robe i usluge u inozemstvo trud se definitivno višestruko isplati. Svojim angažmanom aktivno doprinose primarno boljem poslovanju svojih tvrtki, ali i poboljšanju negativne vanjskotrgovinske bilance Republike Hrvatske.

Vjerujemo kako će ova usluga uštedjeti dosta vremena izvozno orijentiranim tvrtkama i onima koje to tek žele postati te im omogućiti da više dostupnih ljudskih i financijskih resursa ulože u kvalitetnu pripremu samih natječajnih prijava.

Srdačan pozdrav,

Hrvatska gospodarska komora

PODIJELI